FESTES DEL TURA D’OLOT Y GONBER

FESTES DEL TURA D’OLOT Y GONBER

 

Al voltant del 8 de Setembre el municipi d’Olot, celebra la seva festa major. La festa es en honor a la Verge de la Mare de Déu del Tura, patrona d’Olot.

Les primeres referències històriques a aquesta festa són del s. XIV. A partir de 1636, està documentada la celebració del correbou, ball a la plaça i seguidilles.

 

És de les festes majors estivals més conegudes de Catalunya amb una gran quantitat d’actes i concerts a l’aire lliure que se celebren al nucli antic de la ciutat. L’acte més important és el ball de gegants, nans i cavallets de la Plaça Major de la Vila.

 

Com és habitual en aquest tipus de festes populars, hi ha molts concerts amb assistència massiva de gent i alt consum d’alcohol. Per això és obligació de les administracions públiques vetllar per la seguretat en aquest tipus d’esdeveniments. I Olot no és l’excepció.

Com a conseqüència dels desagradables successos d’agressions sexuals que van succeïr a les festes de Sant Fermí com l’últim cas del grup conegut com “La manada” l’ajuntament d’Olot va llençar la campanya “No és no” per tal de combatre les agressions sexistes durant les festes del municipi.

En aquest context Gonber, va ajudar a garantir unes festes sense incidents. Des de Gonber garantim el nostre compromís amb la seguretat de les festes d’Olot per tal que tots puguem gaudir un any més d’aquestes meravelloses festes en pau.